Altid vigtigt hunden får det rette hundemad

Alle hundeeksperter og kærlige hundeejere er klar over i forvejen, at der findes mange forskellige typer og kvaliteter af hundemad. Findes der en nem metode til at finde den rette slags hundemad til netop din hund? Her får du masser af gode råd og tips til, hvordan man bedst finder den mest velegnede type hundemad til hunden. Erfaringerne viser altid, at hvis hunden får den forkerte slags hundemad, så vil den snart begynde at opføre sig anderledes, den vil være knap så livlig eller oplagt til leg, og pelsen vil ikke skinne ordentligt. Hvis man aldrig får lært at give sin hund den rette ernæring, så vil man nemt kunne risikere, at hunden falder bort efter kun få år. Men hvordan finder man ud af, hvilken slags kvalitets hundemad, min egen hund har brug for? Trods alt afhænger den rette slags hundemad af hunderacen samt hundens alder. Man skal også være klar over sin hunds eventuelle allergier og andre hensyn.

Kombinationen af hundemad og vand

Hundemad kan normalt opdeles i to grupperinger nemlig tørfoder og vådfoder, men uanset valget skal hunden have vand ved siden af hundefoderet. Hundens krop består ligesom menneskets af 75 % vand, og ligesom os skal en hund have vand hver eneste dag, især om sommeren, hvor temperaturen er højere end gennemsnitligt i løbet af året, da hunde sveder meget og dehydrerer i varmen som os andre. Mange vælger at give sin hund tørfoder, som normalt i en god kvalitet kan dække hele hundens kostbehov, såfremt man supplerer med vand. Man kan give hunden hjemmelavet mad samt vådfoder, og hertil behøves hunden knapt så meget vand, da der er meget vand i disse produkter i forvejen. Det vigtigste for hunden er, den får den nødvendige andel af næringsstoffer i kosten, således hunden har energi til hverdagens opgaver. Hvis hunden ikke får tilstrækkeligt med mineraler og aminosyrer, så vil hunden blive tynd og sløv, hvilket ingen kan være tjent med. Da hunden er en kødæder, så skal hunden i sin kost få tilstrækkeligt med animalske proteiner, for at hunden kan overleve og virke forebyggende mod sygdomme. I en sund hundemad skal der altså være animalske proteiner og de nødvendige aminosyrer, og derudover skal hunden have den rette type fedtstoffer, hvilket normalt klares med linolsyre, hvor hundens skal have mindst 2 % af denne i den daglige kost. Man skal naturligvis give aktive hunde større mængde hundemad, end hvis man har et lidt dovent kæledyr, der ligger stille det meste af dagen, da den ikke kræver så meget energi i sin kost. Man skalgive større mængde hundefoder til aktive hunde, som anvendes til jagt, redningsformål, vagthunde, slædehunde, hyrdehunde, politihunde og sporhunde, og hvis man har væddeløbs- og konkurrencehunde, så har de også brug for ekstra meget energi i deres kost.

Hvilken type hundemad skal man vælge?

Man kan naturligvis forsøge sig frem og spørge andre hundeejere og eksperter på området, om hvilken slagshundemad de vil anbefale til din hund og prøv eventuelt at gå online på nettet og find inspiration og priser hos de store forhandlere af hundefoder. Et godt eksempel på en stor webbutik med kvalitets hundemad er Olivers.dk, som dels har et meget varieret udvalg samt billige priser på alle slags hundefoder. Her finder man både foder til hvalpe samt til voksne hunde, og en pose tørfoder fra Olivers.dk har den anbefalede mængde af de nødvendige næringsstoffer og kostfibre, så du behøves blot at give din hund vand samt dette tørfoder. Her finder man også allergivenligt hundemad, idet mange hunde lider af glutenallergi.

 

Skriv en kommentar