Giv din hund de bedste muligheder

Når du og din familie anskaffer jer en hund, er det sikkert fordi, at I mener, at både I og hunden vil kunne få meget godt ud af hinanden. Og det er bestemt også en sandhed, som i de allerfleste tilfælde holder vand. Du skal blot være opmærksom på, at en hund kræver andet og mere end godt foder og et sted at sove. En hund er et intelligent dyr, som har veludviklede sociale evner, og hvis du forstår at behandle hunden ordentligt og med respekt og kærlighed, vil du få en ven for livet. Læs med her, hvor vi vil fortælle dig om nogle af de ting, du kan gøre, hvis du gerne vil have en hund, der er sund både fysisk og mentalt.

Tag din hund med i skole

Du kan faktisk tage din hund med i skole. Hundeskole må vi hellere kalde det. Her kan hunden allerede som hvalp lære, hvordan den skal opføre sig, og du kan, som ejer, få nogle tricks, så det bliver lettere for dig at holde styr på hunden, når den bliver større. Det kan meget vel vise sig at være en af de bedste investeringer med hensyn til din hund, som du overhovedet kommer til at gøre. Her kan hunden også lære andre hunde at kende, og på den måde kan den opøve sine sociale evner. Det er nemlig en fordel for både dig og huden, at I kan gå en tur, uden af hunden absolut skal gø ad alt og alle. På den måde lærer hunden også at respektere andre artsfæller, og dine ture i hundeskoven kan blive meget bedre.

Sund mad er vejen til hundens hjerte

Glem alt om at give din hund leverpostej til morgenmad, frokost og aftensmad. Du kan købe ganske fint og vitaminrigt mad hos både dyrehandlere og dyrlæger. På den måde er du sikker på, at du får fat i hundemad, som ikke er dårligt for hundens helbred. Alt for mange hunde får almindelig mad, og det resulterer i, at hunden bliver for tyk. Og når hunden er for tyk, skader det dens helbred, nøjagtigt som det er tilfældet med mennesker. Hundens fedme kan resultere i hjerte- og karsygdomme og desværre forkorte dens liv betragteligt. Så tal med din dyrlæge eller dyrehandler om det foder, som passer til din hund. Så er du sikker på at gøre det bedste for din hund.

Motion og løbeture går hånd i pote

Det er dejligt at få motion. Sådan er der i hvert fald nogle mennesker, der tænker. Men måske skulle du slå to fluer med et smæk og begynde at motionere sammen med din hund. Her får du i hvert fald en træningsmakker, der aldrig siger nej til at løbe en tur. Heller ikke selvom det regner og er vådt udenfor. Og det kan faktisk godt lade sig gøre at løbe sammen med en hund. Du kan få specielle seler, som du kan bruge til formålet. Selen kan for eksempel sættes fast i et bælte på dig, og så har du hænderne fri, når du løber sammen med din hund. Husk på, at hunden skal vænne sig til at løbe de lange ture. Både mentalt og fysisk. Start derfor blødt ud, og gå eventuelt det meste af turen i starten. Herefter kan du lige så stille sætte tempoet op, og du vil hurtigt opleve, hvordan din hund logrer lige så snart, du finder dine løbesko frem.

Skab et godt hjem for din hund

Alle rammerne for din hunds trivsel skal være på plads. Derfor skal du også tænke over, hvordan dit hjem er skruet sammen. Hvis du har små børn, kan det godt betale sig at lede efter en hund med et roligt temperament. Du skal også lære dine børn, at de skal opføre sig pænt overfor hunden. Specielt små børn tror, at hunden er et stykke legetøj, men såfremt de ikke selv vil ende som gummidyr i hundens gab, er det meget vigtigt, at du pointerer over for dem, at de skal lade hunden være. I det mindste når den sover, og når den spiser.